torstai 10. toukokuuta 2012

Kotiruokaa

Ruoka! En käsitä, miksi en ole vielä blogannut siitä. Tässä pari yleistä huomiota kotikokkailusta.

Makuasioissa on vaikea lähteä neuvomaan - osa tarvitsee joka päivä lämmintä ruokaa, osa lihaa, osa jotain tuoretta, osa maitoa. On ilo kirjoittaa, että ihan sama, hyviä uutisia kaikille joka tapauksessa. Saksan elintarvikkeet ovat halpoja.

Jos on valmis syömään vain hinnan perusteella, täällä elää vaikka vitosella viikossa. Jos syö ravintoaineet edellä, tai haluaa ostaa muuten vähän monipuolisempaa, niin toki hinta nousee, mutta ei pahasti. Luomuvalikoima on todella iso. Ruispuikuloita tai vastaavia täällä ei ole, mutta tummaa leipää joka tapauksessa. En usko, että erikoisruokavaliota noudattavillakaan on vaikeaa... Laktoosittomia tuotteita ei ihan hirveästi ole, mutta kyllä niitäkin löytyy.

Onko jokin muuttunut? Syön täällä vähemmän lihaa, puuroa ja maitoa kuin kotona. Enemmän menee vihanneksia, leipää, hedelmiä, suklaata, leivoksia ja kahvia.

Fetajuusto laitetaan uunivuoan pohjalle, päälle tuhat litraa oliiviöljyä, yrttejä, paprikaa, sipulia yms. 
 Marinoitua uunifetajuustoa, oliivipatonkia, salaattia. Juhlaruokaa kämppiksen kanssa. 

Mitä kaapista löytyy. Pastaa, tomaattia, sipulia, paprikaa.

Uunijuustoa. Oli täysi mysteeri ennen tänne tuloa. Toimii fondueperiaattella, dipattiin paahtoleipää ja lohkoperunoita.
Juusto maksoi muutaman euron.

Mitä kaapista löytyy. Lohkoperunamättö. Proteiinit sitten jollain toisella aterialla.

Mitä kaapista löytyy. Kotitekoista leipää (valmis jauhosekoitus 80 snt), vihanneksia, banaania, rahkaa, nonparelleja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti